Adaptive Drive: Hvordan fungerer BMWs aktive chassiskontrolsystem?

Adaptive Drive
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

Adaptive Drive er et system med aktiv chassisregulering, udviklet af bilfirmaet BMW. Dette system giver dig mulighed for at justere egenskaberne for bilens chassis, i henhold til førerens krav eller automatisk afhængigt af køreforhold og vejkvalitet.

Det aktive chassiskontrolsystem kombinerer DCC (Dynamic Chassis Control) og Dynamic Drive (aktive stabilisatorer).

Indhold

Sådan fungerer Adaptive Drive-systemet:

Adaptive Drive-systemet begrænser automatisk kroppens tilt under kørslen og justerer støddæmpernes egenskaber. Forskellige sensorer og sensorer registrerer en masse information, såsom kørehastigheden, hjulenes rotationsvinkel, bilens længde- eller sideacceleration og så videre.

Informationen sendes til den elektroniske styreenhed, som justerer chassisindstillingerne. Dette system kan ændre indstillingen af ​​torsionsstabilisatorerne eller kontrollere støddæmpernes stivhed.

Adaptive Drive-indstillinger:

Føreren af ​​en bil med Adaptive Drive-systemet kan justere chassisindstillingerne i overensstemmelse med sine aktuelle krav ved at vælge mellem tre forskellige indstillinger: SPORT, NORMAL eller COMFORT.

For eksempel, efter at have trykket på SPORT-knappen, vil stivheden af ​​støddæmpere og stabilisatorer øges. Når der trykkes på COMFORT-knappen, sker det modsatte. Systemet med aktiv regulering af chassiset øger dermed komforten og køresikkerheden.

Videoanimation, der viser BMW's Adaptive Drive: