Blå motorkølevæskelys: Hvad betyder det? 🥶

Blå kølervæskelys
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

Det blå motorkølevæskelys informerer føreren om den lave kølervæsketemperatur. I dette tilfælde bør motoren ikke køres til høje hastigheder, mens denne lampe er tændt, fordi den ikke er opvarmet til dens optimale driftstemperatur.

Når motorkølevæsketemperaturen når den værdi, der er angivet af producenten, skal den blå advarselslampe for kølervæske slukke. Du skal dog vide, at der er to advarselslamper for motorkølevæske. Begge disse har identiske former - den eneste forskel er i farven.

Indhold

Hvis det røde motorkølevæskelys vises på instrumentbrættet, skal bilen stoppes med det samme og slukkes på grund af risiko for overophedning af motoren.

Hvordan ser det blå motorkølevæskelys ud?

Blå kølervæskelys

Dens form kan variere lidt afhængigt af modellen og det specifikke bilmærke. Nogle biler er ikke udstyret med denne indikator og viser kun motorkølevæsketemperaturindikatoren uden en lyseffekt. I dette tilfælde skal føreren holde styr på den ideelle temperatur på viseren eller det digitale display og efter start køre forsigtigt, indtil denne temperatur er nået.

I sjældne tilfælde skal føreren få kølevæskens temperatur gennem betjeningspanelet på instrumentbrættet, da denne indikator muligvis ikke er inkluderet på det grundlæggende instrumentbræt.

Related article - Rødt motorkølevæskelys: Stop din bil nu! 🚨

Kan jeg køre med det blå motorkølevæskelys tændt?

Ja, men det er godt ikke at køre for meget i motoren, altså ikke at køre med gaspedalen på gulvet. Hvis situationen kræver det, bør den lejlighedsvise hurtige kørsel med suboptimal kølevæsketemperatur ikke forårsage alvorlige problemer.

Almindelig og skødesløs kørsel med det blå motorkølevæskelys tændt vil dog før eller siden kræve sin vejafgift, og reparationsomkostningerne kan være høje.

Kan det blå motorkølevæskelys lyse, når kølevæskeniveauet er lavt?

Nej, det blå motorkølevæskelys indikerer kun én ting: lav kølervæsketemperatur. Et rødt lys, der ligner ens, advarer dig om et lavt kølevæskeniveau.

Resumé

Det blå motorkølevæskelys har kun en informativ funktion, da det ikke indikerer en fejl, men kun en lav temperatur på væsken i kølesystemet, mens motoren er kold. Men når farven på denne advarselslampe er rød, skal du hurtigt trække og slukke for motoren.

Videoforklaring af Blue Engine Coolant Light: