Skarpe cams: Hvad er deres fordele og ulemper?

Knastaksel
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

Udskiftning af standardknaster med skarpe knastskiver er en af ​​de mest almindelige modifikationer, der øger motorens kraft og forbedrer gasresponsen.

Denne artikel vil kort undersøge skarpe knaster, deres formål og deres fordele og ulemper.

Indhold

Hvad er skarpe knastskiver til?

Det er nødvendigt at få så meget luft og brændstof ind i cylinderen som muligt for at opnå højere motorydelse. Indsugningsventilerne skal dog være åbne så meget som muligt og så længe som muligt.

Ligesom indsugnings- og udstødningsventilerne skal de åbnes så bredt som muligt og så længe som muligt for at få alle udstødningsgasserne ud af forbrændingskammeret.

Når kammen når ventilventilen, virker dens kraft mod trykket fra ventilfjederen, og ventilen begynder at åbne. Hvor hurtigt, hvor meget og hvor længe ventilen åbner afhænger dog af knastformen.

Den skarpe knast er meget rundere og bredere end standarden. Navnet skarpe cams er lidt malplaceret, og de runde cams ville være mere præcise.

Fordele ved skarpe knaster

Udskiftning af standardknaster med skarpe knastskiver vil øge drejningsmomentet ved lavt omdrejningstal og lettere omdrejningstal for motoren.

Ulemper ved skarpe knaster

Ulempen ved skarpe knaster er en stigning i motorens tomgangshastighed, men også højere brændstofforbrug.

Konklusion

Da det med skarpe knaster er umuligt at opnå begge parametre på samme tid (højt drejningsmoment ved lave omdrejninger og høj effekt ved høje omdrejninger), kom designerne op med et variabel ventiltiming-system, der efterligner funktionen af ​​en optimal størrelse knast under forskellige arbejdsforhold for motoren.