Multiakselmotor: Vidste du, hvilken type motor det er?

BRM P75
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

En flerakslet motor er en type stempel forbrændingsmotor udstyret med flere krumtapaksler. Flerakslet konstruktion muliggør realisering af enkelt-stempel-, to-stempel- (motor med modsat roterende stempler) og multi-stempel motorer.

En flerakslet motor er altid udstyret med mere end én krumtapaksel. I henhold til antallet af aksler kaldes denne motor mere præcist for eksempel en to-akslet motor, en tre-akslet motor, en fire-akslet motor og så videre.

Indhold

Dobbeltakslet motor

En dobbeltakslet motor kan have to krumtapaksler placeret side om side med cylindre placeret omkring dem, eller krumtapaksler placeret på modsatte sider af cylinderen, hvilket betyder en krumtapaksel på den ene side af cylinderen og en anden krumtapaksel på den anden side af cylinderen. cylinder.

Hvis krumtapakslerne er placeret ved siden af ​​hinanden med cylindrene placeret omkring dem, skelner vi mellem følgende motordesign:

U motor

U-Engine

En U-motor, også kendt som en parallel-cylindret motor, er en type to-cylindret eller to-rækket, to-akslet stempel forbrændingsmotor. I denne type motor er cylinderbankernes fly parallelle, og de to krumtapaksler er forbundet med hinanden.

H motor

H-motoren er en fire-cylindret eller fire-rækket, to-akslet stempel forbrændingsmotor. Med denne type motor danner dens tværsnit formen af ​​bogstavet H, som faktisk er der, dens navn stammer fra.

En H-motor har to parallelle krumtapaksler, der er forbundet. Hvis krumtapakslerne er placeret på modsatte sider af cylinderen:

Motor med modsat roterende stempler (to-stemplet version)

En modsat roterende stempelmotor er en forbrændingsmotor med to stempler, hvor to stempler bevæger sig mod hinanden i hver cylinder. I denne type motor skabes et kompressionsrum mellem to stempler i midten af ​​cylinderen.

Tre-akslet motor

En treakslet motor er en flerakslet motor med krumtapaksler adskilt i de tre hjørner af en almindelig formation. I henhold til arrangementet af cylindrene opdeler vi treakslet motor i:

Y motor

En Y-motor er en tre-cylindret eller tre-rækket, tre-akslet, tre-stemplet forbrændingsmotor med modsat roterende stempler. Denne motortype har cylindre eller rækker af cylindre (hvis det er mere end en tre-cylindret motor) anbragt omkring et fælles kompressionsrum. Hvis det er en trecylindret motor, er det også en flad motor.

Delta motor

En trekantet motor er en tre-cylindret eller tre-rækket, tre-akslet to-stempel forbrændingsmotor med modsat roterende stempler. Med denne type motor danner dens tværsnit formen af ​​en trekant, på hvis spidser krumtapakslerne er placeret, og cylindrene danner igen siderne af trekanten.

Der er to stempler i hver cylinder. Hvis det er en trecylindret trekantet motor, er det også en flad motor.

Fire-akslet motor

En fire-akslet motor har krumtapaksler med afstand fra hinanden ved de fire hjørner af en firkant. Det er netop fra designet af denne motor, at dens navn er afledt, nemlig en firsidet motor.

Firkantet motor

En firkantet motor er en fire-cylindret eller fire-rækket, fire-akslet, to-stempel forbrændingsmotor med modsat roterende stempler. Med denne type motor danner dens tværsnit en firsidet form. Krumtapaksler er placeret på spidserne af firkanten, og siderne af firkanten danner igen cylindre.

To stempler i hver cylinder bevæger sig mod hinanden. Kompressionsrummet skabes mellem de to stempler i midten af ​​cylinderen. Hvis en firsidet motor kun er en firecylindret, indgår den også i gruppen af ​​flade motorer.

Hvis du vil lære mere om en af ​​disse motorer, så fortvivl ikke. I andre artikler vil vi skrive om alle de typer motorer, der er nævnt i dag, mere detaljeret.