Budack-cyklus: En cyklus, der sparer brændstof

Budack cycle
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

Forbrændingsmotorer kan arbejde i forskellige arbejdscyklusser, fra Otto-cyklussen til Atkinson-cyklussen til Miller-cyklussen. Volkswagen kom dog op med Budack-cyklussen efter ingeniøren, der opfandt den.

Budack-cyklussen er en løsning til at opnå højere motoreffektivitet og reducere brændstofforbruget. Men hvordan fungerer denne cyklus?

Indhold

Alternativer til Budack-cyklussen:

Otto-, Atkinson- og Miller-cykluskoncepterne er allerede meget velkendte for nogle af os, men det vil ikke skade at sige et par ord om dem. Otto-cyklussen er standardcyklussen for fire-takts forbrændingsmotorer.

Atkinson-cyklussen er en cyklus med langvarig ekspansion og forkortet kompression. Ekspansionsforholdet er større end kompressionsforholdet. Miller-cyklussen er den samme som Atkinson-cyklussen, men med den forskel, at det drejer sig om kompressormotorer.

Simpelt opsummeret er Otto-cyklussen standard fire-takts forbrændingsmotor-cyklus, og de to andre nævnte er blot variationer af den, hvor kompressionslængden er mindre end længden af ​​ekspansionen.

Hvordan fungerer Budack-cyklussen?

Budack-cyklussen er en udvikling af Atkinson-cyklussen, og dens mål er at reducere brændstofforbruget og dermed mængden af ​​emissioner. Der er kun to forskelle mellem de to cyklusser.

Den første er, at Budack-cyklussen bruger variabel indsugningsventiltiming, som skifter mellem Budack- og Otto-cyklussen, henholdsvis mellem Atkinson- og Otto-cyklussen, og den anden er, at kompressionsfasen ikke forkortes ved forsinket lukning af indsugningsventilen. , men snarere ved tidligere lukning af indsugningsventilen.

Atkinson-cyklusmotoren lader således indsugningsventilerne åbne i begyndelsen af ​​kompressionen, hvilket betyder, at en del af cylinderens indhold (blandingen) returneres til indsugningsmanifolden. Dette vil dog få kompressionsforholdet til at falde, men ekspansionsforholdet forbliver på det maksimalt mulige. Men hvad er det godt for?

Afkortning af kompressionsfasen til fordel for ekspansionsfasen vil få den brændende blanding til at overføre mere energi til stemplet under ekspansion, fordi den har mere tid til at gøre det.

Selvom motoreffekten er lidt mindre med denne cyklus end med Otto-cyklussen, er fordelen, at vi kan sprøjte mindre brændstof ind i cylinderen, hvilket betyder, at motorforbruget bliver mindre og emissionerne også bliver lavere. Dette er pointen med Atkinson-cyklussen.

Budack-cyklussen fungerer efter samme princip, men med den forskel, at indsugningsventilerne er lukket, allerede før stemplet når det nederste dødpunkt. Så der kommer mindre luft ind i cylinderen igen, hvilket reducerer kompressionsforholdet i forhold til ekspansionsforholdet og øger forbrændingseffektiviteten.

Budack-cyklussen og dens fordele

Som med Atkinson-cyklussen er motoreffekten lavere, men forbrændingseffektiviteten øges. Dermed falder brændstofforbruget. Fordelen ved Budack-cyklussen er dog, at den er udstyret med variabel ventiltiming, som gør det muligt for motoren at skifte til Otto-cyklussen.

At skifte motoren til Otto-cyklussen kræver maksimal motoreffekt. Indsugningsventilernes knastaksel vil således muliggøre en større og længere åbning af ventilerne, og motoren kører dermed i Otto-cyklussen med maksimal effekt. I Budack-cyklussen kører motoren kun ved lav belastning.

Anvendelse af Budack-cyklussen i praksis

Volkswagen anvendte Budack-cyklussen i TSI-motoren i EA888-serien i Tiguan, som er beregnet til det amerikanske marked. Ifølge US EPA forbruger Tiguan med denne motor i gennemsnit 8,7 liter benzin pr. 100 kilometer, hvilket ikke er noget fantastisk.

Det er et skridt fremad, fordi resultaterne med denne motor er bedre end tidligere, og enhver forbedring tæller.

Se en kort videodemonstration af Budack-cyklusfunktionen: