Nitrooxidsystem: Hvordan og hvorfor bruges det i biler?

NOS
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

Nitrooxid er oversat som nitrogenoxid (eller paradis-gas), der bruges i sundhedsvæsenet som bedøvelsesmiddel - men vi vil være interesserede i dets brug i biler.

Denne artikel fortsætter præstationsforbedringsserien, og vi vil kort fokusere på Nitro Oxide System, NOS.

Indhold

Hvordan virker N2O i en bil?

Ved at sprøjte N2O (nitrogenoxid) ind i indsugningsmanifolden på en benzinmotor, er det muligt at få en enorm mængde kraft for få penge (for hvem).

Effektforøgelsen er dog kortvarig (10-15 sekunder), fordi motoren kan blive beskadiget. Det anbefales også kun at indsprøjte dinitrogenoxid, når gashåndtaget er helt åbent, dvs. ved fuld gas.

Dinitrogenoxid nedbrydes ved cirka 300 grader Celsius til nitrogen og oxygen. En meget rig iltblanding dannes, efter at gassen er sprøjtet ind i forbrændingskammeret.

Kvælstofs funktion er, at det under ekspansion bliver iset og dermed også afkøler ilten, hvilket gør forbrændingsprocessen mere effektiv. Dinitrogenoxid indeholder 2,3 gange mere ilt, end der er indeholdt i vores atmosfære.

Udstyr, der kræves for at installere NOS:

 • Trykflaske
 • Trykrør
 • Solenoider (spoler)
 • Injektor

Der er to systemer til N2O-injektion, nemlig:

 1. Tørt system
 2. Vådt system

1. Tørt system

Gassen sprøjtes ind foran en sensor, der registrerer vægten af ​​indsugningsluften, så styreenheden kan indstille en større mængde brændstof. Der kan dog komme for meget mager blanding ind i cylinderen, hvilket kan få ventilerne til at gå i brand.

2. Vådt system

Gas og brændstof sprøjtes samtidigt ind i indsugningssystemet før ventilen. Gassen sprøjtes først ind i systemet, efter at ventilen på cylinderen er åbnet. N2O-injektion finder sted umiddelbart efter, at der er trykket på kontakten.

Ved påfyldning af gas er det nødvendigt at afkøle cylinderen. Hvis du ikke gør det, vil du ikke engang passe halvdelen af ​​volumen flydende gas ind i den. En opladning holder til cirka syv accelerationer.

Fordele ved NOS:

 • stor ydeevne til en rimelig pris
 • stigning i ydeevne kan kontrolleres efter behag

Ulemper ved NOS:

 • effektforøgelsen er kun midlertidig
 • den store belastning af motoren og dens komponenter
 • NOS er muligvis ikke godkendt i dit land

Konklusion

Forøgelsen i ydeevne kan variere fra 25 til 70%. Uden at ændre stempler, plejlstænger og andre komponenter, anbefales det ikke at overskride grænsen på 20 %. Du skal også være opmærksom på den rimelige dosering af strøm. Ellers kan det ske, at din motor får for meget dosering og ender på en skrotplads.