Sort røg fra udstødningen: Hvad er problemet?!

Black smoke from the exhaust
Udgivet kl
Oversat fra original (kilde: autoride.co)

Sort røg fra udstødningen er et tegn på, at motoren brænder for en rig blanding af brændstof og luft. En rig blanding er en blanding, der indeholder mindre luft, end det er nødvendigt for fuldstændig forbrænding af brændstoffet.

Det betyder, at der kommer en større mængde brændstof ind i cylindrene, end der ville tilhøre et vist luftforhold, hvorved der opstår ufuldstændig forbrænding. Denne ufuldstændige forbrænding resulterer i sort røg fra udstødningen, som indeholder en stor mængde sod.

Indhold

Afbrænding af en rig blanding, ledsaget af sort røg fra udstødningen, kan skyldes en funktionsfejl i brændstofsystemet eller et problem med lufttilførslen.

Flere komponenter kan forårsage sort røg fra udstødningen, selvom dette er forskelligt fra motortype til:

  1. Benzinmotor
  2. Dieselmotor

1. I tilfælde af en benzinmotor

2. Til dieselmotor

  • Fejl på højtryksbrændstofpumpen
  • Fejl ved luftvægt
  • Injektorfejl

Med begge disse motorer kan forbrændingen af ​​en fed blanding også være forårsaget af et alt for tilstoppet luftfilter. Imidlertid behøver forbrændingen af ​​en rig blanding ikke kun at manifesteres af øget røg.

Sort røg fra udstødningen kan blandt andet være ledsaget af højt brændstofforbrug, vanskelige starter eller tab af kraft.

Den gode nyhed er, at på kort sigt kan afbrænding af en rig blanding ikke skade motoren væsentligt. Selvom brænding af en rig blanding i det lange løb kan føre til alvorlige funktionsfejl eller problemer, hvorfor du bør løse dette problem så hurtigt som muligt og ikke spilde tid.

En motor, der brænder en fed blanding, producerer sort røg fra udstødningen og mere sod.

Denne sod kommer ind i motorolien, hvilket fører til hurtigere forkulning af stempelringene, tilstopning af oliefilteret eller smørekanaler, som motorolien ledes igennem. Resultatet er forringet motorolie og utilstrækkelig smøring, hvilket fører til større slitage på de enkelte motordele.

Konklusion

Derfor, som mange måske tror, ​​er sort røg fra udstødningen ikke kun et syndrom af ukorrekte udstødningsmanifold-modifikationer. Denne røgfarve kan forekomme i enhver bil, der brænder en rig blanding.